Index fotografie
   
   

 

"Wally Elenbaas"

Afmeting afbeelding: 29x18 cm
Afmeting papier: 40x30 cm
Datering: 3/2016
Oplage: 9 stuks + 1 A.E. (canvas)
Papier 1-5: Olieverf papier - 300 grams
Papier 6-9: Acrylverfpapier - 300 grams

Zeefdruk: Wally Elenbaas

Zeefdruk "Wally Elenbaas"

De kunstroute 2016 in Maassluis stond in het teken van "Het goud van Maassluis". Aan de deelnemende kunstenaars was gevraagd een werk uit het depot van Museum Maassluis te gebruiken als inspiratie voor een nieuwe werk.

Ik heb gekozen voor een foto van de grafisch kunstenaar Wally Elenbaas. De foto heeft voor mij een bijzondere betekenis:

In 2006 heb ik een tijdens een groepsexpositie in “Kaap of Art” op Katendrecht kennis gemaakt met de toen al zeer oude Wally Elenbaas, die boven deze expositieruimte woonde. Wij hadden gelijk een klik door onze gezamenlijke interesses, met name zeefdrukken en fotografie.
Hij had grote waardering voor mijn zeefdruk “s.s. Rotterdam in Dok” die daar geëxposeerd was en vertelde mij onder andere over de toegepaste kunst die hij tijdens de bouw in dit schip heeft verwerkt.

In de jaren daarna ben ik zijn werk met grote interesse blijven volgen en ik heb ook zijn grote nalatenschap aan Museum Maassluis leren kennen.
Ik heb met veel plezier de zeefdrukken en lithografische werken bekeken maar toch niet een kunstwerk van zijn hand gekozen om op te reflecteren...deze foto waarop de vriendelijke oude baas u aankijkt bleef namelijk in mijn gedachten terugkeren.
Dat is de reden dat ik Wally in zijn huis met goud en zilver inkten heb vastgelegd.

[galerie>icons] [home] [galerie] [techniek] [inspiraties] [contact] [links] [intaglio]
[fotografie]
© Vonkzeefdrukken - 24 april 2016