Index fotografie
 
 
Info over Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht:
Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht

 

Op de boeien leggen

Afmeting afbeeldingen: 60x17 cm
Afmeting papier: 83x23 cm
Datering: 27/10/2007
Oplage: 25 stuks
Papier: Rives Artist 250 grams

Op de boeien leggen

"Op de boeien leggen"

Ik heb een morgen mee mogen varen met de roeiers in de Waalhaven, en dat heeft een serie prachtige havenfoto's opgeleverd.
Een drietal actiefoto's van het op de boeien leggen van een zeeschip zijn gecombineerd tot dit drieluik.

De drie afbeeldingen zijn tegelijk op papier gedrukt, zodat een mooie eenvormige kleurvariatie is ontstaan. Als afsluiting is een gedeeltelijke glanslaag gebruikt, dit is helaas op de foto niet goed zichtbaar te maken.

De uitnodiging voor deze buitenkans heb ik te danken aan Hans Sijberden, die ik op deze wijze daarvoor nog heel erg wil bedanken. Hans is onder andere uitgever van prachtige maritieme boeken, zie in de rechter kolom een voorbeeld hiervan met een link naar zijn website.

Deze zeefdruk heeft begin 2008 deel uitgemaakt van de expositie "Transport" in Kunstwerk Spangen en de expositie "De Kunst van de Waarheid" in het gemeentehuis van Maassluis.

Schenking "Op de boeien leggen" aan de KRVE

Als dank voor een fantastische dag op sleeptouw met de roeiers in de Rotterdamse haven, heb ik zeefdruk nummer 2 uit de serie van 25 geschonken aan de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht.
Erik de Neef nam namens de KRVE de zeefdruk in ontvangst. Het krijgt een mooi plekje in zijn nieuwe werkkamer aan de Heijplaat.

Erik de Neef neemt namens de KRVE de zeefdruk in ontvangst

Kunst en techniek
Arttechniek staat voor integratie van kunst en techniek. Oprichter Hans Sijberden is onder andere uitgever van het prachtige boek "Safe Mooring":

Boek: Safe Mooring

[galerie>maritiem] [home] [galerie] [techniek] [inspiraties] [contact] [links] [intaglio]
[fotografie]
© Frans Vonk - 6 mei 2008